Gerief-update 2019

Laarzen: Alpinestars Toucan
In februari 2017 kocht ik een paar Alpinestars Toucan laarzen. Geen klachten (na twee jaar nog altijd perfect waterdicht, slechts zeer lichte gebruikssporen ondanks het intense gebruik en geen last van gepiep zoals met de Sidi’s) tot ik onlangs – net na de garantietermijn van 2 jaar – ontdekte dat het rubber op beide schachten barsten vertoonde. Aangeklopt bij Rad, waar ik de laarzen kocht. Die namen contact op met Alpinestars. Het was even wachten op antwoord uit Italië (drie weken!) maar uiteindelijk kwam er dan toch witte rook: “Alpinestars meent dat dit onder slijtage valt, maar wil de laarzen uitzonderlijk toch terugnemen en omruilen voor een nieuw paar.” En dat nieuwe paar, is intussen alweer enkele weken in gebruik. Fijn geregeld!

Motorbroek: Klim Badlands
Ook langer dan twee jaar (en nog steeds tot grote tevredenheid) in gebruik: mijn Klim Badlands motorpak. Eén euvel: de rits van de broek begon stilaan slechter en slechter te sluiten tot ze het uiteindelijk begaf. Een tandje dat verkeerd was gaan zitten. Tijd om te achterhalen of die levenslange garantie – die normale slijtage evenwel niet dekt – iets waard is. Klim gecontacteerd en binnen een paar uurtjes al een antwoord: stuur maar op, dan vervangen we de rits. En die nieuwe, perfect geplaatste rits zit er intussen al in. Fijn geregeld!

Spiegels: Doubletake mirrors
Als nieuwjaarscadeau van Allroadmoto gekregen, direct geïnstalleerd en intussen al anderhalf jaar in gebruik. De Doubletake mirrors zet je via een meegeleverde RAM-bol en RAM-arm vast. Handig als je af en toe offroad gaat en je niet bij elke valbeurt nieuwe spiegels wil steken. En ze bieden ook nog ‘s een goed zicht. Content van!

Tent: Coleman Cortes 3
Tijdens m’n vorige Alpentrip bleek de ouwe Aldi-tent (+20 jaar) alleen nog maar bruikbaar als het gegarandeerd droog blijft. Dus – met het oog op de Tournée Pyrénée binnenkort – direct toegehapt toen AS Adventure een fikse korting gaf op de Coleman Cortes 3. Een driepersoonstent, hoewel ik nog een Quechua Forclaz tweepersoons (waarin eigenlijk maar 1 persoon past) heb liggen. Maar tijdens deze trip vind ik iets meer comfort en ruimte belangrijker dan minder pakruimte en gewicht.

Intercom: Cardo Packtalk Bold
Ook aangeschaft met het oog op de Tournée Pyrénée. Want onderweg een beetje tegen mekaar lullen kan wel ’s handig zijn. Veel keuze in intercoms, uiteindelijk voor de Cardo Packtalk Bold gegaan vanwege de uitgebreide features en positieve reviews. Nooit behoefte gehad aan radio onderweg op de motor, maar nu ik het heb, kan ik het wel smaken. Ook handig dat je gps-instructies rechtstreeks in je oren ingefluisterd krijgt. Dat je muziek kan streamen vanop je smartphone is ook mooi meegenomen. De grote test moet natuurlijk nog komen, tijdens de Pyreneeëntrip.

That’s all folks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.