Top 3 favoriete testmotoren 2017

Welke testmotoren me dit jaar het meest bevielen? Hier zijn m’n drie favoriete testmotoren van 2017.

3. Ducati Multistrada 950

De strijd om de derde plek was hevig. Zware battle tussen de Yamaha Tracer 900, de Triumph Tiger Explorer XRt en de Ducati Multistrada 950. De Tracer schittert met z’n fijne driecilinder en speelse rijkarakter, terwijl de Tiger Explorer je inpakt met comfort en technologie.

Maar het is de Multistrada 950 die de bronzen plak pakt, gewoon omdat hij zich mooi tussen de twee bevindt. Niet de meest speelse, niet de meest comfortabele, maar wel een pittig, perfect handelbaar motorblok, knappe looks, een zeer uitgebalanceerd rijgevoel en goede wendbaarheid. Als twee honden vechten om een been …

Het testverslag van de Ducati Multistrada 950 vind je hier.

2. BMW R 1200 GS Rallye

Al jarenlang is de 1200 GS een van de zoetste broodjes in de motorentoonbank. Dat heeft gevolgen. Je ziet ‘m overal en dan jaag je al eens mensen tegen je in het harnas. “Saai! Eenheidsworst!” roepen ze dan. “Iets waarmee iedereen rijdt, dat moet ik niet. Ik wil uniek zijn!”

Toch heeft de 1200 GS geen enkele moeite om zich te verheffen boven de strijd om de derde plaats. Ongelooflijk hoe goed dit plaatje klopt. Een heerlijke machine om te sturen, opvallend wendbaar ondanks z’n formaat en gewicht, met z’n karaktervolle boxer, uitgebalanceerde rijwielgedeelte en ruim bemeten comfort. En dan is er nog de Rallye-uitvoering die het plaatje nòg beter doet uitzien. Na een testweek van een kleine 1000 km kon ik alleen maar besluiten dat wie de 1200 GS maar niks vindt, er gewoon nog niet mee heeft gereden.

Review van de BMW R 1200 GS Rallye? Hier klikken.

1. Triumph Street Triple RS

Beetje atypische motor in deze top 3. Geen hoogpotige allrounder, maar een naked. Een speelvogel. Een bommetje. Smiles per uur: ontelbaar. Dat stuurt geweldig goed, dat trekt op gelijk een raket, dat schakelt moeiteloos, dat ziet er beter uit dan z’n voorganger, dat heeft voortreffelijke technologie in huis, dat smaakt naar meer meer meer. Dus als u me nu wil excuseren, ik moet dringend een brief schrijven aan de sint.

Lees hier het testverslag van de Triumph Street Triple RS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.