Top 3 favoriete testmotoren 2015

Na mijn overzichtje van 2015 kreeg ik de vraag: “Wat was nu eigenlijk je favoriete testmotor?” Dus heb ik even mijn top 3 gemaakt van de 11 motoren die ik vorig jaar testte (welke 11 dat waren kan je hier lezen).

Hier gaan we. De top 3 van 2015.

1. BMW S 1000 XR

De S 1000 XR steekt er met kop en schouders bovenuit. Zijn mix van straffe prestaties met een hoog comfortniveau is voor mij ongezien. Tel daarbij het verslavende geluid, vink de optionele quickshifter aan, en er is geen twijfel meer: dit is ‘m, mijn favoriet van 2015.

Lees hier het testverslag van de BMW S 1000 XR.

bmw-s-1000-xr-headlights

2. BMW R 1200 RT

De RT, da’s een saaie bompamotor. Dacht ik. Tot ik er eentje meekreeg voor een trip naar Oostenrijk. Oké, zijn looks vind ik nog altijd niet super, maar dat vergeet je eens je een paar uur op pad bent met deze breedsmoelbeemer. Ongelooflijk comfortabel, met als grootste pluspunt die fantastische kuipruit. Daarbij komt nog dat hij pittiger en soepeler rijdt dan je ‘m op het eerste zicht zou geven. De gedroomde kilometervreter.

Het testverslag van de BMW R 1200 RT vind je hier.

bmw-r-1200-rt

3. Triumph Speed Triple R

Waar het de nummers 1 en 2 van dit lijstje niet ontbreekt aan allerhande toeters en bellen à la tractiecontrole, rijmodi of elektronisch regelbare ophanging, de Triumph Speed Triple R moet daar weinig van weten. Hij gooit zijn motorblok en baanligging in de strijd. En hoe! Flitsend, krachtig, strak. Een brutaal beest, dat extra brutaal klinkt met de optionele Arrow uitlaat. De nieuwe Speed Triple beschikt trouwens wél over ride-by-wire en tractiecontrole, dus hij wordt alleen maar beter!

Testverslag van de Triumph Speed Triple R? Langs hier.

triumph-speed-triple-r-testdrive

Oh, en waarom de Speed niet op 2 staat en de RT op 3? Omdat ik vorig jaar bijna 30.000 km met mijn eigen motor reed. Dus geef ik de aangenamere keuze voorrang. Maar als je een paar 10.000 km’s per jaar minder doet, zet dan gerust de Triumph op 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.