Nieuw gerief

Dit jaar een paar tienduizend kilometer op de teller, dat betekent dat mijn gerief wat krijgt te verduren. De afgelopen maanden dus wat nieuw gerief gekocht.

shoei-gt-air-yellow-helmet

Nieuw helm

Mijn Lazer Paname systeemhelm begon na twee jaar wat ruim te zitten. En om eerlijk te zijn was ik dat fluo-oranje ook stilaan beu.

Deze keer wou ik een integraalhelm. Want hoewel ik de klep van de systeemhelm veel gebruik, is het aantal meters dat ik met open klep rijd heel erg beperkt. En de keuze in integraalhelmen is groter.

Een paar helmen gaan passen en uiteindelijk werd het de Shoei GT-Air. Zat comfortabel, de luchtklepjes beloofden welkome verfrissing in de zomer, en de online reviews klonken ook goed.

Ik koos voor de gele versie om toch een beetje visibiliteit te behouden. Een vergelijking van de Shoei GT-Air met de Lazer Paname volgt nog.

held-tonale-gtx-gloves

Nieuwe winterhandschoenen

Ook mijn Rev’it Alaska GTX handschoenen gaan al twee jaar mee. De Goretex-laag heeft intussen z’n beste tijd gehad. Miezerweer kan dit paar nog wel aan, maar een zware bui betekent gegarandeerd natte pollekes.

Deze keer voor een paar van Held gegaan. De Tonale GTX. Ook met Goretex dus. Bijkomend voordeel: de lange manchetten, zorgen voor minder insijpeling bij regenritten. En het wissertje (ook op de Rev’its te vinden) komt altijd van pas. Viel me op: hoe zacht ze zijn vanbinnen. Qua warmte: lekker, maar de winter doorrijden is niet haalbaar tenzij je straffe handvatverwarming hebt, alleen kleine afstanden doet of een hete teen bent.

ixs-zephiros-summer-jacket

Zomerjas

Een zomerjas had ik nog niet, maar nu dus wel. Ik koos voor de IXS Zephiros. Die is mooi getailleerd, heeft schouder- en elleboogprotectoren en laat veel lucht door. Héél veel. Zoveel zelfs dat een T-shirt alleen eronder niet genoeg is als je een langere rit maakt en het niet tropisch warm is.

Daarom heb ik de IXS Salta Evo binnenjas erbij gekocht. Die is wind- en waterdicht en biedt voldoende warmte op een frisse zomerochtend. En dat ik nu met mijn zomerjas een buitje kan trotseren is ook mooi meegenomen.

acerbis-koerta-motor-harnas

Harnas

Met een dag circuit en wat offroadbelevenissen achter de kiezen begint het te dagen dat vallen wel eens serieus pijn zou kunnen doen. Daarom wou ik een harnas. Niet gewoon een rugprotector, met het oog op offroad mag het wel wat meer zijn.

Ik ben vier modellen gaan passen bij FC Moto: de Axo Air Cage Pro, de Alpinestars Bionic 2, de Fox Titan Sport en de Acerbis Koerta 2.0. Kiezen was simpel: de Acerbis zat het beste, dus die heb ik meegenomen.

Zo’n harnas schrikt misschien wat af (minder bewegingsvrijheid), maar dat valt heel goed mee. Intussen al een paar keer gedragen en eens je onderweg bent vergeet je snel dat je in een harnas zit. Enkel het aan- en uitdoen, ook van jas en rugzak als je die over het harnas wil dragen, da’s wat gedoe.

ortlieb-velocity-motor-rugzak

Nieuwe rugzak

M’n ouwe rugzak was allesbehalve waterdicht, wat vervelend is als je een uur door de regen moet. De regenbestendige vervanger werd de Ortlieb Velocity. Niet specifiek een motorrugzak, maar gezien de reputatie van Ortlieb lijkt dit me geen slechte keuze.

Ik ging voor de gele. Nu passen mijn helm en mijn rugzak mooi samen. Modieus en al.

Nieuwe broek

Dat ik sinds begin dit jaar in een nieuwe broek steek, heb ik al verteld. Daar valt weinig meer over te vertellen dan dat ze nog altijd waterdicht is. Jeuj!

4 thoughts on “Nieuw gerief

  1. Pingback: Ik ga op allroadreis en ik neem mee … | Jean Le Motard

  2. Pingback: Nieuw gerief in 2016 | Jean Le Motard

  3. Pingback: Ardennen Challenge Gear Check | Jean Le Motard

  4. Pingback: Verslag: Stefenduro Morvan Allroadtrip | Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.