Geteld: hoeveel auto’s steek ik voorbij tijdens een ochtendrit naar het werk?

De E19 Antwerpen – Brussel. Vooral ’s morgens een niet te versmaden lap asfalt voor de filefijnproevers onder ons. Ik behoor echter niet tot die bevolkingsgroep. Filefilteren is een van de voornaamste redenen waarom ik een motor kocht.

Dat ik tijd win door mijn woonwerkritten per motor af te leggen, daar twijfelde ik niet aan. Maar hoeveel auto’s ik tijdens een gemiddelde ochtend voorbijsteek? Tijd voor een onderzoek dus, met deze aanpak:

Ik rijd elke werkdag ’s morgens de E19 op in Wilrijk en rijd helemaal tot aan de Brusselse ring. De E19 telt drie rijstroken tussen Kontich en Vilvoorde. Het grootste stuk dus. Omdat ik onmogelijk alle wagens tegelijk kan tellen die ik voorbijsteek, telde ik één rijstrook per dag. In drie dagen had ik zo een volledige telling.
Tussen de Craeybeckxtunnel en Kontich, en tussen Vilvoorde en de ring, zijn er vier rijstroken. De vierde rijstrook heb ik laten vallen, zoveel wetenschappelijke waarde moet dit onderzoek nu ook weer niet hebben.
Om het toch een beetje semiwetenschappelijk te maken heb ik deze telling drie keer uitgevoerd om daarmee een gemiddelde te kunnen berekenen.

De resultaten:

Linkerrijstrook: 330 voertuigen voorbijgestoken (maandag 1/9/2014)
Middenrijstrook: 492 voertuigen voorbijgestoken (donderdag 11/9/2014)
Rechterrijstrook: 212 voertuigen voorbijgestoken (vrijdag 12/9/2014)
Totaal: 1034 voertuigen op Dag A

Linkerrijstrook: 298 voertuigen voorbijgestoken (maandag 15/9/2014)
Middenrijstrook: 446 voertuigen voorbijgestoken (dinsdag 16/9/2014)
Rechterrijstrook: 253 voertuigen voorbijgestoken (woensdag 17/9/2014)
Totaal: 997 voertuigen op Dag B

Linkerrijstrook: 198 voertuigen voorbijgestoken (vrijdag 26/9/2014)
Middenrijstrook: 544 voertuigen voorbijgestoken (maandag 29/9/2014)
Rechterrijstrook: 579 voertuigen voorbijgestoken (dinsdag 30/9/2014)
Totaal: 1321 voertuigen op Dag C

Op een gemiddelde ochtend steek ik dus 1117 voertuigen voorbij, op een afstand van ongeveer 32 km. Dat komt neer op 35 auto’s per km.

Probeer dat maar ‘s met je auto. Succes!

2 thoughts on “Geteld: hoeveel auto’s steek ik voorbij tijdens een ochtendrit naar het werk?

  1. Pingback: Liefste BMW F 650 GS | Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.