Project LiveWire: de eerste elektrische Harley komt eraan

elektrische-harley

Aan elektrische auto’s in het straatbeeld beginnen we stilaan te wennen. Elektrische motoren, da’s een ander verhaal. BMW lanceerde pas de C evolution, een 100% elektrische maxi-scooter, en bij KTM vind je de Freeride E, ook 100% elektrisch, maar veel meer dan dat is er niet. Nog niet. Want Harley-Davidson werkt momenteel aan hun eerste elektrische model.

Vandaag onthulden de Amerikanen hun Project Livewire. De eerste elektrische Harley-Davidson is nog in volle ontwikkelingsfase, maar rijden met een proefexemplaar kan wel al. Tot in 2015 organiseert Harley testritten in de States om daarna ook naar Europa te komen. De feedback van de testrijders zal Harley meenemen in de verdere ontwikkeling. Want de testmotor is hoegenaamd nog niet te koop.

Veel meer details zijn er niet. Dat het een automaat is, dat verraadt de foto bovenaan duidelijk. En dat het geluid nogal speciaal is. “Denk aan een straaljager op een vliegdekschip,” zeggen ze bij Harley zelf, en dat is er niet ver langs als je het lanceringsfilmpje bekijkt:

Benieuwd wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Volg de ontwikkelingen van de eerste elektrische Harley op de Project Livewire website.

elektrische-harley-davidson-livewire

harley-davidson-elektrisch-live-wire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.