Onze favoriete testmotoren van 2018

Zoals elk jaar blikken we in december terug op de testmotoren van het voorbije jaar en duiden we onze favorieten aan. Jan F testte in 2018 vijf motoren en kiest zijn numéro uno. Ikzelf testte er twaalf. Dit is mijn top drie:

3. Ducati Scrambler 1100 Special

Het gaat mij niet altijd om adrenalinekicks en spierballengerol. Dat bewees mijn nummer 1 van 2016 al. ‘t Is de mix die het ‘m doet. Daarom haalt de Ducati Scrambler moeiteloos dit lijstje. Fantastische looks, heerlijke sound en een blok dat toegankelijkheid en Italiaanse pit mooi weet samen te brengen.

Lees de review van de Ducati Scrambler 1100 Special.

2. Yamaha Niken

Een van de meest polariserende motoren van de laatste jaren. Maar ook al wordt de Yamaha Niken vaak scheef bekeken, tijdens een testrit valt z’n overredingskracht moeilijk te negeren. In mijn geval was een ritje van nog geen twee uur voldoende om me te bekeren. Unieke, verbluffende ervaring.

Lees de review van de Yamaha Niken.

1. KTM 1290 Super Adventure S

Brute maar perfect doseerbare power, daarin schuilt de grootste kracht van de KTM 1290 Super Adventure S. Maar dat hij vlotjes tot de hoogste stek klimt, komt doordat hij die power knap combineert met een uitgesproken design, prima stuurgedrag, voldoende comfort, veel handige technologie (in de standaardconfiguratie ipv in de optielijst!) en een prijskaartje dat de GS-club leden kan kosten. Zeer overtuigend totaalpakket.

Lees de review van de KTM 1290 Super Adventure S.

De numero uno van Jan F: Aprilia Tuono V4 1100 Factory

Adrenalinekicks en spierballengerol bij de vleet bij de Aprilia Tuono V4 1100 Factory. Deze Italiaanse volbloed is niet de meest comfortabele of de meest praktische motor, maar wel de motor die met gemak de grootste glimlach op mijn gezicht wist te toveren. Het donderende geluid, de totale controle door perfect werkende elektronica, een machtige V4 en killer looks. Wat een machine!

Lees de review van de Aprilia Tuono V4 1100 Factory.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.