Winterbanden gelegd: Heidenau K60 M+S

heidenau-k60-m-s

Net iets meer dan 50.000 km heb ik gedaan met mijn setje Michelin Anakee 3. 50.019 km om precies te zijn. Doet iemand beter? Maar nu waren ze dus op en ik wou een meer offroadgerichte band.

De Continental TKC 70 en de Heidenau K60 Scout waren twee opties, maar gezien de winter voor de deur staat leek de winterband van Heidenau me een goeie keuze. Het werd dus de Heidenau K60 M+S (met de M en S van mud en snow).

In de band zit silica verwerkt, zodat hij minder tijd nodig heeft om op te warmen. Handig als het koud is en je toch voldoende grip wil op de weg. Maar elk voordeel heb ze nadeel: sneller opwarmen = sneller slijten = sneller nieuwe banden nodig. Dat ik met deze set de 50.000 km zal halen, lijkt me dus zeer twijfelachtig.

motorcycle-wintertires

Ook nog even terugkomen om de Michelins. Daar kan ik niet veel kwaad van vertellen. Oké, offroad kan je op je buik schrijven tenzij het heel droog ligt of je wat glijpartijen niet erg vindt. Oké, ze stonden wat vierkant, maar wat wil je met zoveel autostradekilometers? Maar dat ze slijtvast zijn, hebben ze wel bewezen. En op vlak van grip ook geen klachten. Dus ik zou ze zeker opnieuw overwegen als ik weer een straatgerichte band wil.

Update: ze zijn intussen opgereden.

4 thoughts on “Winterbanden gelegd: Heidenau K60 M+S

  1. Pingback: Nieuwe banden: Michelin Anakee 3 | Jean Le Motard

  2. Pingback: 2015 in cijfers | Jean Le Motard

  3. Pingback: Opgereden: Heidenau K60 M+S | Jean Le Motard

  4. Pingback: Verse achterband: Continental TKC70 | Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.