Endurofun Herfstrit 2015

Voor de panne, en na de test met de Triumph Speed Triple R, nam ik deel aan de Herfstrit van Endurofun. Ik reed al twee Endurofunritten (de Lenterit en de Peter D’Haese rit, beide vorig jaar) en was mentaal voorbereid om er weer een dagje glijden, vallen, opstaan en weer doorgaan van te maken. Want een droge offroadrit had ik nog niet meegemaakt.

Maar kijk, de zon was van de partij, samen met zo’n 100 motards. Naar goede gewoonte werd het pak opgedeeld in groepjes op basis van offroadervaring en bandenkeuze.

endurofun-herfstrit-vertrek-motocare

Nieuw tijdens deze Herfstrit 2015 was dat Team Endurofun drie routes had geprepareerd: de hardcoreroute voor de doorwinterde offroaders met noppenbanden, de softcoreroute voor wie minder ervaring of straatbanden had, en de beginnersroute voor wie nog nooit het asfalt verliet. Die laatste groep werd op sleeptouw genomen door Gert (jup, die van de Type 1 cursus).

Ikzelf heb niet gigaveel offroadervaring, en mijn Anakee 3’s kan je moeilijk als een noppenband bestempelen, dus ik vormde samen met Jan (Triumph Tiger 1200), Rigo (KTM 1050 Adventure) en Bart (BMW F 800 GS) een softcoregroepje.

De week voor de rit was amper regen gevallen, dus de route lag er voor 98% droog en stoffig bij. Da’s eens iets anders dan gladde kasseistroken en modderige paden. En een wereld van verschil om op te rijden. Heerlijk om ook ’s de minder intensieve (en snellere) kant van een dagje offroad te ervaren. Kan je al ’s oog hebben voor de mooie omgeving.

herfstrit-endurofun

Echter, soms lag er toch een strookje nat of modderig bij en dan was het extra opletten. Meerdere valpartijen zien gebeuren op die venijnige plaatsen. Ikzelf bleef deze keer gelukkig gespaard.

Samengevat: genoten van een zonnige (en stoffige) dag, een mooie route, en de goeie organisatie zoals we intussen gewend zijn van de Endurofunners.

modderdabben-met-endurofun

Een filmpje was het plan, maar het voetje waarmee mijn actioncam vastzat op de bevestigingsbeugel heeft het ergens onderweg opgegeven. Geen onboardbeelden dus, en camera kwijt. Wel een kort fragment van een vettige passage van de hardcoreroute (met de gsm geschoten), waarbij we met ons groepje toevallig terecht kwamen. Wij maakten rechtsom keer, de hardcorejongens moesten erdoor.

Als afsluiter, nog enkele foto’s van de organisatie. Alle foto’s vind je hier.
U herkent Jean Le Motard aan zijn oranje helm.

endurofun-herfstrit-2015-1

endurofun-herfstrit-2015-2.jpg

endurofun-herfstrit-2015-3.jpg

endurofun-herfstrit-2015-4.jpg

One thought on “Endurofun Herfstrit 2015

  1. Pingback: Endurofun Midzomerrit 2018 – Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.