Iron Butt Rally 2013

Image

Redelijk zotte motorrace ontdekt: de Iron Butt Rally. Vindt sinds 1991 om de twee jaar plaats in Amerika (daarvoor werd het ook – onregelmatig – georganiseerd, de eerste in `84).

De Iron Butt Rally is een langeafstandsrace en duurt elf dagen. Elk dag moet je zo’n 1000 mijl (1600 km) afleggen. Dagelijks zijn er naast een begin- en een eindpunt, ook een aantal checkpoints die je binnen een bepaalde timewindow moet doen.

Maar het gaat niet alleen om tijdig overal te passeren. Je krijgt namelijk ook punten door bonussen te verzamelen. Elke dag, bij aanvang van de rit, krijgen de deelnemers de beschikbare bonuslocaties of -opdrachten voor die dag. Dat kan bijvoorbeeld zijn: “trek een foto van die boom in dat natuurpark” of “neem een menukaart mee van dat restaurant”. Er zijn elke dag meer bonussen beschikbaar dan die je effectief kan verzamelen, en niet elke bonus is evenveel punten waard, dus het is kwestie van een optimale route uit te stippelen .

De Iron Butt Rally 2013 is pas vertrokken. 90 deelnemers, waaronder 1 Belg. Benieuwd wie dat is. Ik zou zijn ervaringen wel eens willen horen.

Elke dag wordt er ook een verslag uitgebracht. Lees hier de verslagen.

De Iron Butt Rally wordt georganiseerd door de Iron Butt Association. Die hebben ook diverse rides die je kan doen om te bewijzen hoe iron jouw butt wel niet is.

One thought on “Iron Butt Rally 2013

  1. Pingback: Verslag: Magic 12 Belgium Rally 2019 – Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.