Nieuw gerief in 2016

In mijn pre-Alpentripbericht kon je al lezen dat ik dit jaar een Held Alcatar helm en een joekel van een Touratech roltas kocht. Maar er kwam dit jaar nog meer bij (naast die nieuwe motor natuurlijk). Overzichtje:

Lederen pak: Alpinestars Orbiter

Na een paar circuitdagen voelde ik me een beetje belachelijk worden in mijn ouwe textielpak. Zeker als je een S 1000 RR mag testen. Toen ik een lederen pak van Alpinestars in promotie zag staan, direct toegehapt. Niet het beste of meest fancy lederen pak op de markt, maar ik ben dan ook (nog) geen echte circuitrat. Dus dit pak moet volstaan. Voor nu toch. Zit lekker, alleen de knieën raken na een circuitdagje geïrriteerd door de wrijving. De combinatie met mijn allroadlaarzen is ook very fashionable.

alpinestars-leather-suit-back-protector

Rugprotector: Alpinestars KR-2

Zonder rugprotector het circuit op is niet aan te raden, dus heb ik in een stukje bescherming geïnvesteerd. Diverse modellen geprobeerd, de KR-2 van Alpinestars zat het beste. Belemmert je bewegingen niet en de stevige rugomhelzing voelt zelfs aangenaam aan. Daardoor rij ik sindsdien zelden zonder, en als ik voor een miniritje de rugprotector al eens thuis laat, dan voelt dat raar.

gerbing-12v-heated-jacket

Verwarmde kledij: Gerbing 12V binnenjas

Vorige winters deed ik het met laagjes: mijn Rev’it jas, daaronder de IXS Salta Evo binnenjas en een dikke fleece. Dik ingepakt dus. In combinatie met mijn verwarmde handschoenen en handvatverwarming waren temperaturen van even boven het vriespunt net te doen. Dit jaar kreeg ik van Gerbing echter een 12V verwarmde binnenjas om te testen. Die sluit je aan op de motorbatterij, in tegenstelling tot de verwarmde handschoenen die op herlaadbare batterijen werken. Daardoor kan de jas een pak warmer. Het verslag van de Gerbing-test volgt nog, maar ik kan alvast verklappen dat ik grote fan ben.

Winterhandschoenen: Richa North GTX

De Held Tonale GTX handschoenen die ik vorig jaar kocht, bleken tijdens de heenreis van de Alpentrip al niet meer waterdicht te zijn. Da’s eigenlijk te snel. Tijd voor iets nieuws dus, en maar meteen een ander merk proberen: de North GTX handschoenen van Richa. Met Goretex, maar ook met D3O-protectie in plaats van harde protectiedelen. In combinatie met de stretchstukken en geitenleren binnenkant zorgt dat ervoor dat ze voor winterhandschoenen erg soepel aanvoelen. En qua warmte kunnen ze zeker op tegen de Held Tonale GTX, terwijl ze een pak minder dik aanvoelen. Daardoor kan ik de manchetten onder de mouwen van m’n jas stoppen.

motorhandschoenen-2016

Zomerhandschoenen: Alpinestars Mustang

Mijn vorige zomerhandschoenen zagen er stilaan te schmutzig uit. Gekozen voor een nieuw paar van Alpinestars. Opzettelijk erg klein gekocht omdat de vorige zomerhandschoenen na verloop van tijd nogal veel hadden uitgezet. Wat wellicht makkelijker gebeurt met volledig lederen handschoenen. Alleszins erg content van de Mustangs. Zitten na een zomer rijden nog altijd heerlijk strak.

Offroadhandschoenen: Scott 450 Cubic

Omdat de zomerhandschoenen wellicht te warm zouden zijn tijdens de Alpentrip: offroadhandschoenen gekocht. Minder protectie, maar wel veel meer gevoel en veel meer ventilatie. De Scott 450 Cubic hebben een lederen handpalm voor goeie grip. Ook deze heb ik erg klein gekocht, en opnieuw geen spijt van.

Knieprotectors: O’Neal Pro III

Voor betere knie- en scheenbeenbescherming tijdens offroadritten: O’Neal Pro III protectors. Voor de prijs moet je het niet laten. Mocht je een paar zoeken, ik ken iemand die toevallig een paar ongebruikte protectoren teveel kocht. Geef maar een seintje.

givi-oneal

Tanktas: Givi Gravel-T GRT705

Kameraad-motard Jeng leende me zijn tanktas voor de Alpentrip, maar eigenlijk werd het tijd om er zelf eentje aan te schaffen. De Gravel-T GRT705 tanktas van Givi is waterdicht, heeft een inhoud van 20 liter en klik je met vier clips vast op een harnas dat op je motor bevestigd is. Stond onlangs in promotie: hebbes!

Regenpak: IXS Orca Evo

In stortbuien heeft mijn textielpak wat weg van een spons. Niet echt leuk bij langere reizen. Met het oog op de Alpentrip dus een regenpak gekocht, de Orca Evo van IXS. Bleek een nuttige aankoop te zijn. Ik neem m’n regenpak nu ook meestal mee tijdens woonwerkritten, voor het geval van raining cats and dogs.

ixs-regenpas-motor

Voor 2017

Zaken die ik volgend jaar misschien zal aankopen:

– Nieuw pak: Ik begin het stilaan beu te worden om met een doorweekt pak aan te komen na een bui. De broek houdt me nog altijd droog, maar de jas lekt als de rit te lang duurt. Niet echt tof. En een regenpak is ook redelijk wat gedoe. Een nieuw pak: liefst met waterafstotend materiaal in de buitenlaag verwerkt.

– Nieuwe laarzen: De Sidi Adventure boots gaan intussen meer dan drie jaar mee en zijn nog altijd waterdicht. Maar ze hebben wel al zichtbaar afgezien van de vele kilometers, en de fameuze Sidi squeak begint ook stilaan m’n keel uit te hangen. Dus misschien volgend jaar iets anders. Maar nog altijd een adventurelaars. De Alpinestars Toucan?

5 thoughts on “Nieuw gerief in 2016

  1. Pingback: Nieuwe helm: Lazer Monaco Evo Droid Pure Carbon | Jean Le Motard

  2. Pingback: Tot ziens Rev’it. Welkom Klim Badlands. | Jean Le Motard

  3. Pingback: Ardennen Challenge Gear Check | Jean Le Motard

  4. Pingback: Nieuw gerief 2017 | Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.