Op mijn bakkes gegaan

Voor alles een eerste keer, deze keer: tegen de vlakte gaan. Niet beginnen panikeren, niks ergs gebeurd.

Ik was deze morgen een toertje gaan doen in Kontich, Hove, Edegem en omstreken. Examencentrum Territory. Beetje verkenning doen, zodat ik volgende keer wat beter voorbereid door de straten rijd daar.

In een rustig straatje wou ik even aan de kant gaan staan. Geen verkeer, maar wel veel natte bladeren op de grond. Opletten dus en niet te bruusk remmen. Want al vaker gehoord: “oppassen met bladeren”!

Ik stond bijna stil toen plots mijn voorwiel begon te schuiven, een fractie later lag mijn motor al tegen de grond. Zelf kon ik nog net op tijd mijn voet zetten, dus ik ben gelukkig niet zelf ook nog tegen de grond gekwakt.

Toch even verschieten. Ik reed nog amper 5 km/u schat ik, maar toen ik voelde dat het voorwiel begon te schuiven was er geen houden meer aan.

Materiële schade? Het voordeel van rijden met zijkoffers is gebleken: had ik zonder koffers gereden, dan had de motor zeker (wat lichte) schade gehad. Nu enkel een deukje en wat kleine krassen op het koffer en de zijkant van het stuur geschramd. Verder heeft de motor op geen enkel ander punt de grond geraakt.

Lichamelijk schade? Niet zelf tegen de grond gegaan, dus geen blauwe plekken of zo, maar bij het snel-voetje-op-grond-zetten-om-toch-maar-niet-te-vallen precies wel mijn voet omgeklinkt. Ga ik nog wel een dag voelen denk ik.

Al bij al weer een lesje geleerd: extreem voorzichtig zijn op natte bladeren.

Schade

4 thoughts on “Op mijn bakkes gegaan

  1. Pingback: 3de poging praktisch rijexamen: yes! | Jean Le Motard

  2. Pingback: 2013 in cijfers | Jean Le Motard

  3. Pingback: Je eerste motor kiezen: enkele tips | Jean Le Motard

  4. Pingback: Liefste BMW F 650 GS | Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.