Theoretisch examen rijbewijs A: geslaagd!

Het is beslist, ik ga voor een rijbewijs A. Eerste etape: blokken. Een theoretisch examen, ieders favoriete bezigheid, nietwaar?

De leerstof vind je in een theorieboek. Dat boek kan je kopen, maar misschien kan een bevriende motorrijder zijn boek lenen? Je kan ook in de bibliotheek binnenwippen. Grote kans dat je daar ook theorieboeken vindt. Als je de keuze hebt: neem het recentste exemplaar, maar check sowieso of je boek up-to-date is met de huidige wetgeving.

Naast boeken vind je de theorie ook online, op de websites van de VAB of Gratis Rijbewijs Online bijvoorbeeld.

Ik heb zowel het boek bestudeerd als de websites. De websites dekken toch niet de volledige leerstof. Best ook even een boek doorbladeren dus.

Boeken Theoretisch examen Rijbewijs 1

Voldoende geblokt? Even oefenen? Ook hiervoor bestaan boeken. Weer hetzelfde verhaal als hierboven. Oefenboek in de bib of via een vriend lenen (is het up-to-date?), of online oefenen.

Online kan je terecht bij de VAB. Hier is het aantal oefenvragen redelijk beperkt, dus als je het oefenexamen een paar keer doet, zie je veel vragen opnieuw opduiken.

Ook Gratis Rijbewijs Online biedt oefenexamens aan. In tegenstelling tot de VAB is dit betalend, maar wel een pak uitgebreider. Via sms vraag je een code aan, die je 2,5 euro kost. Hiermee kan je twee dagen theorie-examens simuleren. Getest en wat mij betreft erg handig bevonden.

Slotbemerking: neem sowieso het theorieboek goed door. Een aantal, vooral technische, onderwerpen wordt online amper aangeraakt.

Alles onder de knie? Op naar het examencentrum dan. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Check de openingsuren op de GOCA website, neem 15 euro en je identiteitskaart, en hop!

Je krijgt 50 vragen voorgeschoteld, waarvan je er minimaal 41 juist moet beantwoorden.

Ik behaalde 45/50. Op naar de volgende etape!

Geslaagd!

One thought on “Theoretisch examen rijbewijs A: geslaagd!

  1. Pingback: Uitgerekend: een motorrijbewijs behalen, hoeveel kost dat? | Jean Le Motard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.